Call us now

ENTERTAINMENT BUREAU

Danseressen | Hosts | Burlesque | Striptease | Artiesten

Lady Laura

Lady Laura - Glamour Entertainment
Lady Laura - Glamour Entertainment
Lady Laura - Glamour Entertainment
Lady Laura - Glamour Entertainment

Wie is er écht een veelzijdige zangeres? Sopraan en singer-songwriter Lady Laura  zingt out of the box. Zaterdag treedt ze op met haar eigen muziek aan de piano, zondag zingt ze opera op het water in een paraplujurk, maandagochtend bedenkt ze vocalen bij een progressive house track en neemt deze in pyjama op in haar thuisstudio. In 2012 bracht ze haar eerste EP uit met eigen werk. “Lady Laura  heeft een debuut-EP gemaakt die zich gelijk kan meten met het werk van de groten der aarde. Een fantastisch talent dat te lang verborgen is gebleven.” (LiveXS over Sweet Life)

Als negenjarige debuteerde Laura al als pianotalent in de kleine zaal van het Concertgebouw, als tiener schreef ze haar eerste liedjes. Maar toen ze als 18-jarige na een jaar werd weggestuurd van het conservatorium – “We vinden je geen échte zangeres” – koos ze voor een studie muziekwetenschap in Bristol (U.K.) en later in Amsterdam. Na een paar jaar achter de schermen te hebben gewerkt in de klassieke muziek (Radio4, het Concertgebouw) besloot de zangeres dat ze toch liever zelf op de planken stond. Ze studeerde klassieke zang bij Lyda van Tol en Charles van Tassel, op het moment wordt ze gecoacht door Charlotte Riedijk. Sinds 2008 maakt Laura performances met klassieke muziek, waarvan Laura wel de meest buitengewone is. In een enorme jurk gemaakt van paraplu’s (ontwerp: Victorine Pasman) zingt ze opera aria’s, drijvend op het water. De Drijvende Diva was al te zien op vele festivals en evenementen, waaronder Lowlands, Oerol, Solar en het Festival van Vlaanderen (BE).

En Laura zingt haar aria’s niet alleen op het water, maar ook in de club. In onder meer The Sugar Factory en Paradiso onderbrak ze de stampende house met een stukje Mozart. Dit deed ze ook op festivals als Mysteryland en Free Your Mind. In 2007 en 2008 organiseerde Laura zelf clubavonden met deejay Isis op het Westergasterrein in Amsterdam: een totaalbeleving van verschillende stijlen muziek, theater en vormgeving. En soms leidt de samenwerking met deejays tot meer. Toen Lady  Laura in 2010 optrad in club 360 in Istanbul, ontmoette ze de Turkse deejay Dreamer Tunez. Dit voorjaar hebben ze samen een nummer opgenomen, I just don’t care. In Stockholm, waar Dreamer Tunez op het moment draait, is het nummer al een succes op de dansvoer. De officiële release was in juli 2012, op het Duitse label Kingdom of Music. In hetzelfde jaar maakte Laura haar debuut in Theater Carré. Na verschillende auditierondes werd ze geselecteerd als solist voor 1000 stemmen in Carré. Merlijn Twaalfhoven componeerde ter ere van het 125-jarig bestaan van Carré een muziekstuk voor 1000 zangers. Laura vervulde samen met 24 andere eigenzinnige, Amsterdamse zangers een bijzondere rol in dit concert.

Sinds een paar jaar schrijft Laura weer zelf muziek. Jarenlang had ze hier geen aandacht aan besteed, maar ze kreeg steeds sterker het gevoel dat dit precies was wat ze nog miste in haar muzikale carrière. Haar stijl is indie-pop, geïnspireerd door soul uit de jaren 70 (Minnie Riperton), elektronische muziek uit Engeland (4hero, Zero 7) en klassieke muziek. Met als resultaat een heel ander geluid, dat volgens sommigen doet denken aan Peter Gabriël, Tori Amos of Kate Bush. Laura’s lenige, heldere sopraanstem heeft een heel eigen geluid, je herkent haar onmiddellijk. Ze stelt klassieke zangtechniek in dienst van het expressieve van popmuziek, en verenigt zo het beste van twee werelden in haar zangstijl.Drie van haar liedjes waren al door Eric Corton geselecteerd voor het demodock op Cortonville. Voor haar eerste EP Sweet life heeft ze zes van haar nummers zelf gearrangeerd en geproduceerd, en opgenomen met de ritmesectie van reggaeband The Upsessions en een aantal klassieke musici. Laura’s debuut werd goed ontvangen door de pers: “Lady Laura has a unique sound that isn’t like anything out there right now.” (Amped Sounds over Sweet Life).
Voor meer informatie of boekingen; bel ons op +31 (0)6 16 40 94 40

of e-mail ons : info@glamourentertainment.nl